Ευρωπαϊκά Προγράμματα Kινητικότητας

 

erasmusΓενικά

Το Γραφείο ERASMUS - Τμήμα Διεθνών και Δημοσιών Σχέσεων συμβάλλει δυναμικά και θετικά στις εξωτερικές σχέσεις και τη διεθνοποίηση του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, με σκοπό την ανάπτυξη ισχυρής ακαδημαϊκής συνεργίας με στρατηγικούς εταίρους, κυρίως του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης, και όχι μόνο. Ιδιαίτερα προωθεί, υποστηρίζει και προβάλλει την ακαδημαϊκή συνεργασία και τη συμμετοχή του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου στα Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα. Υποστηρίζει την αμφίδρομη (από και προς το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο) διακινητικότητα των φοιτητών, των καθηγητών και του προσωπικού στις δράσεις που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του ERASMUS.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 

 

Σχετικά με το Τμήμα

Ο κανονισμός Erasmus+ για το Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης υπόκειται στις διατάξεις του Κανονισμού ERASMUS+ του Ιδρύματος (Χαροκοπείου Πανεπιστημίου), είναι όμως προσαρμοσμένος στις ιδιαιτερότητες του προπτυχιακού και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Τμήματος.

Στον ιστότοπο του Τμήματος και σε ειδικό υπερσύνδεσμο για το Erasmus+ αναρτώνται στα Ελληνικά και στα Αγγλικά όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για τις διαδικασίες κινητικότητας εισερχομένων και εξερχομένων φοιτητών και διδακτικού προσωπικού. Οι Τμηματικοί Υπεύθυνοι φροντίζουν για την ορθότητα και ανανέωση των πληροφοριών. 

Το Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης έχει ως στόχο τη σύναψη διμερών συμβάσεων με Τμήματα και Σχολές Πανεπιστημίων της Αλλοδαπής, με γνωστικά αντικείμενα που εμπίπτουν στα γνωστικά πεδία που θεραπεύει το Τμήμα.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός και οι στόχοι του προγράμματος Erasmus+ του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης συμβαδίζει με τον Ιδρυματικό σχεδιασμό και στόχους, όπως έχουν τεθεί από τον Ιδρυματικό Συντονιστή και την Επιτροπή Erasmus+. Ειδικότερα, στόχοι του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι:

 • Η ενημέρωση των προπτυχιακών, μεταπτυχιακών φοιτητών και του διδακτικού προσωπικού του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης για τις δράσεις του Erasmus+ και η ενθάρρυνσή τους για συμμετοχή σε αυτές τις δράσεις.
 • Η ετήσια αύξηση της κινητικότητας των εξερχομένων φοιτητών, τόσο για σπουδές, όσο και για πρακτική άσκηση.
 • Η ετήσια αύξηση της κινητικότητας των εξερχομένων μελών ΔΕΠ για διδασκαλία.
 • Η διασφάλιση της χορήγησης των υποτροφιών σε φοιτητές με υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις.
 • Η μείωση των ακυρώσεων μετακίνησης για μεγιστοποίηση της απορρόφησης των κονδυλίων.
 • Η σύναψη διμερών συμβάσεων με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα υψηλού ακαδημαϊκού κύρους που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος επιλογών για τους φοιτητές του Τμήματος Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, όσον αφορά στα γνωστικά αντικείμενα, στη χώρα και τη γλώσσα διδασκαλίας.
 • Η προώθηση του προπτυχιακού και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών του Τμήματος στους εταίρους του εξωτερικού, με σκοπό την αύξηση κάθε χρόνο του αριθμού των εισερχομένων φοιτητών και διδακτικού προσωπικού.
 • Η ποιοτική και ουσιαστική υποστήριξη των εισερχομένων και εξερχομένων φοιτητών σε ακαδημαϊκό και γραμματειακό επίπεδο.

 

Συντονιστές Erasmus+ και Υπεύθυνοι ECTS Μονάδων, για το Tμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, είναι ο Τμηματικός Συντονιστής και Αναπληρωτής Τμηματικός Συντονιστής.

 

Θέσπιση Κριτηρίων Επιλογής Εξερχόμενων Φοιτητών που θα Συμμετέχουν στην Κινητικότητα για Σπουδές στο Πλαίσιο του Προγράμματος ERASMUS

Αν ο αριθμός των αιτήσεων για κινητικότητα φοιτητών για σπουδές με υποτροφία υπερβαίνει τις προβλεπόμενες θέσεις του Τμήματος τότε καταρτίζεται κατάλογος επιλεγόντων και επιλαχόντων φοιτητών. Η αξιολογική κατάταξη των αιτήσεων προτείνεται να γίνεται σύμφωνα με τα παρακάτω κριτήρια (όπου η έμφαση δίνεται κυρίως σε ακαδημαϊκά κριτήρια):  

 • Μέσος όρος επίδοσης (50%)
 • Πτυχίο ξένης γλώσσας (βασικό επίπεδο) (25%)
 • Συμμετοχή- παρακολούθηση σε ημερίδες, συνέδρια, κλπ. (20%)
 • Motivation letter or letter of intent (5%)

 

Ακαδημαϊκά  Υπεύθυνη ERASMUS και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων:

Αλεξάνδρα Τραγάκη, Καθηγήτρια

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

e-class: http://eclass.hua.gr ERASMUS

ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ακαδημαϊκός Συντονιστής Τμήματος:

Ελένη Σαρδιανού, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια

Επικοινωνία: +30 2109549 266, esardianou[at]hua[dot]gr

Αναπληρωτής Ακαδημαϊκός Συντονιστής:

Βασίλειος Δέτσης, Αναπληρωτής Καθηγητής

Επικοινωνία: +30 2109549 351, detsis[at]hua[dot]gr

© 2021 ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ -Τμήμα Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης. All Rights Reserved.
Photos by Freepik